Friday, January 21, 2011

si kecil itu

haha..akhirnya,pandai juga saya menukar template kt blog ni..'org baru' la kate kan..baru nk berjinak2 dalam dunia blogger ni..haha..sementara si kecil itu bermain,bleh la mengupdate blog ni.


hari ni,i nk story kt u all pasal semangat.slalunye,bile ade org yg bercita2 tinggi,mesti la kna ade semangat.betul x? actually,org yg paling bersemangat ialah....si kecil itu!!, ataupun org panggil baby,budak kecik dan mcm2 lagi la gelarannye..


kenapa saya cakap mcm tu..cube kita tgk baby2 yang baru nk belajar meniarap,belajar berdiri atau berjalan..dia xpernah letih berusaha utk belajar.walaupun kdg2 dia menangis kepenatan,atau terjatuh dan terhantuk,dia tetap akn berusaha sampai lah berjaya..


cuba bandingkan dgn kita.."ahh bosanlah,aku dah pernah cube da,tp xmenjadi",tu lah antara ayat2 yg selalu kite ungkapkan bila dah gagal..jgn mudah putus asa.kegagalan adalah 1 penglamn yg sgt bernilai..belajarlah dari kesilapan yg lalu,insyaAllah berjaya..


aiiyoo,baby ku sudah menangis,terpaksalah memberhentikan seketika peng'update' blog ni..semoga berjaya!!


aja aja fighting!!





No comments:

Post a Comment