Wednesday, February 9, 2011

Balik kampung (mersing)

setelah lame xmengupdate blog ni,akhirnya ada jugak masa yang terluang utk meninjau2 keadaan blog ni..hujung minngu lepas we all balik kampung.untuk mengelak dari kesesakan lalu lintas,kitorang gerak hari khamis je.al maklumlah,raya cina..

masa berhenti kt restoran jejantas,fuh,teramatlah penuh.agaknya,kalau jual air sirap kosong je pn dah dapat untung banyak woo.so  kami melupakan je hajat nk makan kt sana.kami decide makan kt RCH(radix chiken house).kt sini makanan dia agak sedap dan berkhasiat.ayam dia organik,xde msg dan kurang lemak..yang paling penting orang islam punya masakan


hari tu,kami order chicken chop.fuhh..sedap seh..bak kate orang johor..kami pergi ke RCH kt kluang.kt sini ada 2 kedai.dekat2 je.tapi kami lebih suka pergi yang dekat dgn surau.senang nak solat.

chicken chop kepunyaan en.hubby

cheezy wedges
 
sepanjang perjalanan,kami tgk kiri kanan,byk bekas2 banjir.ada yg masih tinggi lagi air tu.dah nk sampai bahu jalan dah.alhamdulillah..selamat jugak sampai ke Felda Nitar 1...hihi..masa utk bercuti..yiihaa
air sungai yang melimpah2.xigt dekat mana.tapi dlm negeri johor jgk

jambatan kt nitar 2

 masa bercuti haritu,kami ikutlah rombongan merisik.lepas habis berbincang,terperasan la pulak mainan ni.tuan rumah tu cakap,adik dia yang buat.walaupun dah berkarat,tapi kami tgk agak menarik lah design nya.kalau dapat 1 ni,bagus jgk..
kalau cat semula mesti cantik
 

No comments:

Post a Comment