Saturday, September 17, 2011

Takde Keje...

Kalau balik mersing, macam dah jadi kewajipan kena pusing tempat2 ni.. Walaupun tak berape menarik, tapi rase tenang aje gi tempat2 ni.. Tak tau la kenape.. Tempat yang biase KAMI pergi...

R&R Mersing
Takde ape pun kat sini, just tempat orang berjoging, beriadah bersama keluarga dan bercouple (maleh layan).. tempat ni berhampiran dengan terminal bas ekspres lama.. dekat dengan hospital mersing yang kecik tu.. View dia okla + angin yang sepoi2 bahasa (kadang2 kuat).. Kalau rajin, bolehla jalan sampai kat ujung tanjung..jauh gak tu dlm sekilometer lebih..
Merenung jauh masa depan....

Seronoknya...
Menenangkan minda..agaknyeee..


Tanjung Resang
Tanjung Resang ni terletak berhampiran dengan Telok Gorek dan Pantai Penyabong.. Pantai kat sini memang teramat sesuai untuk kanak2 bermandi manda..Pantainya landai dan memanjang hingga ke tengah laut . Airnya ok la, takdela keruh sangat.. Tidak ramai orang yang mengunjungi tempat ini (tak popular kot) kalau compare dengan Air Papan.. Kemudahan pula kurang yang amat..tandas pun takde air.. Lepas tu ade pula kawanan monyet yang pandai mengambil barang2.. kena letak 'jaga' seorang kalau nak mandi.. Walau apapun, mandi kat sini memang terbaik dari ladang.. sesuai untuk famili..
Tanjung Resang







Pantai yang landai dan memanjang...
Lain2
Selain tempat di atas, kami selalu merayau2 sepanjang jalan di antara mersing dan tanjung resang.. kalau lalu jalan pantai, banyak tempat2 yang cantik boleh dilihat..

Jalan baru mersing - air papan - tanjung resang
Padang ragut..
Salah satu pantai rekreasi...
Sawah padi..

No comments:

Post a Comment