Saturday, April 16, 2016

Perak: Marina Island Pangkor Resort & Hotel

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Kami diberi kesempatan untuk menginap di hotel in pada tahun lepas. Hotel ini terletak berselebahan jeti ke Pulau Panogkor di Marina Island. Hotel ini ada 2 blok, mungkin satu resort dan satu lagi hotel. Mula-mula kami tersalah masuk blok dan di minta untuk ke blok yang bersebelahan.
Lobi hotel
Bilik kami, macam apartment satu bilik. Ada ruang tamu, pantry dan bilik.
Bilik air, ada bathtub.
Balkoni mengadap jeti Pulau Pangkor
Yang hujung tu Jeti ke Pulau Pangkor
Sebelah kiri ada shipyard rasanya...
Kolam renang, tak sempat mandi kat sini...
Sebelah kolam renang
Overall, ok lah stay kat sini untuk satu malam. Bilik best, ada bathtub, ada balkoni dan lain-lain. View just nice especially kat area belakang.

Till then...

Thursday, April 14, 2016

Perak: Taman Rekreasi Gunung Lang, Mungkin Dilupakan

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Taman Gunung Lang terletak di Ipoh, Perak. Kami berkesempatan berkunjung ke sini semasa menghadiri program tahunan perlawanan bowling di Manjung. Taman ini agak unik kerana menggunakan jalan air untuk ke sana. Maybe ada jalan darat tapi untuk staff.
Air terjun buatan. Ramai orang ambil gambar kat bawah ni.
Naik bot untuk ke taman. Tamannya kat hujung sebelah sana.

Tiket naik bot berharga RM1.50. Murah kan.
Kami sampai ke sini dalam pukul 8:30 pagi, hari Ahad. Masa ni tak ramai orang. Naik bot pun tak penuh. Tapi dalam pukul 10, ramai betul orang yang beratur nak ke taman ni. So kalau nak ke mari, datangla pagi-pagi. Kami bersarapan kat sini sambil melihat orang ramai berasak-asak untuk menaiki bot.
Dari puncak menara. Ada dua buah menara tinjau kat sini.
Salah satu menara tinjau yang ada
Kat taman...
Menara tinjau yang lagi satu
Pemandangan dari menara tinjau pertama.
Overall agak berbaloi ke sini. Lain dari yang lain. Walau bagaimanapun banyak pokok yang sudah mati, nampak kurang terurus, lebih-lebih lagi dibahagian belakang.

Till then...

Wednesday, April 13, 2016

Perak: Tasik Taiping, Tasik yang Mendamaikan

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Menjejakkan kaki ke sini tahun lepas. Tasik yang mendamaikan...

Gembira Umar naik perahu
Tenang

Orang biase ambil gambar kat bawah pokok ni. Especially gambo kawin.
Macam ni...
Air yang tenang bersama.
Mirror lake. Kat Malaysia pun ado...
Till then...